Een boek activeren in ClaroRead Boeklezer

Dit stappenplan gaat uit van de nieuwe activatie methode die gebruikt wordt vanaf boeklezer versie 1.5.

Let op: Boeklezer is dit schooljaar geüpdatet: om de boeken van Dedicon te blijven gebruiken is het noodzakelijk dat u deze update uitvoert. Lees hier meer.

De bestanden van Dedicon voor dyslexiesoftware zijn beveiligd. Ze zijn niet zomaar te openen. Dit wordt gedaan op verzoek van de uitgevers van de school- en studieboeken, om misbruik van hun digitale bestanden te voorkomen.

U kunt een bestand gedurende één schooljaar gebruiken. Voor het schooljaar 2017-2018 loopt de gebruiksperiode van 1 april 2017 tot en met 31 juli 2018. U kunt een besteld bestand op maximaal drie verschillende computers openen. Elk bestand is gepersonaliseerd en mag alleen door degene gebruikt worden voor wie het besteld is.

Voorbereiding en vereisten

Om de beveiligde ClaroRead-bestanden van Dedicon (pdf-formaat) te openen en vervolgens te lezen met de ClaroRead Boeklezer is de volgende voorbereiding nodig.

ClaroRead Boeklezer is geïnstalleerd

ClaroRead-bestanden van Dedicon kunt u alleen openen met de ClaroRead Boeklezer. Dit is een los programma dat u kunt bestellen bij Woordhelder, leverancier van ClaroRead. Als u nog geen ClaroRead heeft dan kunt u de Boeklezer apart bestellen. Zorg ervoor dat u minimaal versie 1.5x hebt geïnstalleerd. Dit vindt u in het menu van boeklezer onder de menu-optie ‘Help’ en dan ‘info’

Internetverbinding

U heeft verbinding met het internet. Dit is alleen nodig voor het activeren van de bestanden.

Stap-voor-stap openen beveiligd ClaroRead-bestand

Stap 1

u heeft in de webwinkel van Dedicon Educatief het gewenste ClaroRead-bestand besteld, op cd of als download. De downloadknop vindt u in het overzicht met ‘Mijn producten’, als u in de webwinkel bent ingelogd. Door klikken op deze knop start het downloaden van het bestelde bestand. Omdat het bestand speciaal voor één persoon wordt gemaakt en gepersonaliseerd, is het mogelijk dat de download nog niet klaar is als u op de downloadknop klikt. u krijgt dan een melding: ‘Uw download is nog niet gereed, probeer het later nog eens’.

Als het bestand wel klaar is kunt u het bestand downloaden naar een zelfgekozen locatie. Na het downloaden ‘unzipt’ u het bestand om alle bestanden op uw computer te zetten. Dit doet u door met de rechter muisknop op het gedownloade bestand te klikken en te kiezen voor de optie “Alles uitpakken” (vaak de derde optie in het lijstje) of de optie “Bestanden uitpakken…”.

Stap 2

Open de ClaroRead Boeklezer op uw computer.

Stap 3

Klik in de werkbalk op ‘Bestand’ en dan op ‘Openen’.

Stap 4

Ga naar de locatie waar u de bestanden van Dedicon hebt opgeslagen (zie Stap 1) Selecteer het ClaroRead-bestand en klik op ‘Openen’.

Stap 5

Tijdens het openen gaat de software de licentie controleren en activeren. Daar hoeft geen code voor ingevoerd te worden. Als het bestand geactiveerd is, verschijnt het boek op het scherm met vooraan een extra toegevoegde pagina met informatie over de huidige licentie. Daarin kunt u vinden tot welke datum het bestand gebruikt kan worden en wat de verdere voorwaarden zijn van het gebruik van het bestand.